💖 WALENTYNKI

Love is all around – jak śpiewał klasyk. Dzień Zakochanych już niebawem, a my mamy z tej okazji specjalną ofertę. Zrobimy dla Was to, w czym jesteśmy świetni – ugotujemy Wam kolację! Ale to nie będzie zwykła kolacja, to będzie kolacja z trzech dań, lekka, pyszna i pełna afrodyzjaków. Rozgrzewające przyprawy, aromatyczne wywary, różnorodność smaków i struktur. Przemyśleliśmy to dobrze – zaufajcie nam!

Trzy kroki do spełnienia:

  1. wybierasz z menu walentynkowego: dwie zupy, dwa dania główne, dwa desery;
  2. dzwonisz na numer 533 778 191 lub piszesz na kontakt@umamigotowanie.pl i zamawiasz;
  3. ustalamy sposób dostawy: możesz odebrać osobiście albo dostarczymy potrawy pod wskazany adres.

Ważne terminy!

  1. zamówienia zbieramy do czwartku 11.02 do godziny 14:00;
  2. zamówienia można odbierać w piątek 12.02 do godziny 17:00.

3-daniowa kolacja walentynkowa dla dwóch osób to koszt 140 zł. To będą doskonale zainwestowane pieniądze i gwarantowane dobre rozpoczęcie wieczoru. Reszta już po Twojej stronie 😉 Do każdego zamówienia dołączamy coś małego, radosnego, co doskonale pomoże znaleźć odpowiednie słowa, żeby wieczór skończył się tak, jak będziecie chcieli 🙂
Jeszcze jedno – jeśli myślisz o innej konfiguracji niż sześć dań dla dwóch osób, daj znać, znajdziemy dla Ciebie rozwiązanie.

.

ZUPA WSTĘPNA

ZUPA CEBULOWA
na własnoręcznie przyrządzanym bulionie warzywnym, duszonej na maśle cebuli, z białym winem, podawana z grzankami tymiankowymi (wege)

KREM Z BIAŁYCH WARZYW
aromatyczny krem z białych warzyw z gałką muszkatołową oraz tymiankiem z nutą oliwy truflowej (wegan)

ZUPA TOM KHA
tajska zupa na mleku kokosowym z trawą cytrynową, imbirem, podawana z duszonymi boczniakami i smażonym tofu (wegan)

DANIE WIECZORU

KURCZAK PO MALEZYJSKU
udka kurczaka duszone w maśle orzechowym, mleczku kokosowym i przyprawie curry, podawane z pakistańskim ryżem basmati

BEEF BOURGUIGNON
wołowina duszona w czerwonym winie z marchewką, wędzonym boczkiem, czosnkiem, pieczarkami i szalotkami, podawana z kaszą lub bagietką

CAPONATA
gulasz sycylijski z bakłażanów, selera, pomidorów, oliwek i kaparów, może być spożywany na ciepło lub zimno, podawany z bagietką (wegan)

DESER

SERNIK LIMONKOWY
mocno śmietankowy, aksamitny sernik z dodatkiem skórki i soku z limonki

CIASTO CZEKOLADOWE
wilgotne ciasto czekoladowe z likierem Amaretto

TAPIOKA
deser na mleczku kokosowym z dodatkiem kardamonu i skórki cytryny z musem z mango (wegan)