💖 WALENTYNKI

Dzień Zakochanych już niebawem, a my mamy z tej okazji specjalną ofertę. Zrobimy dla Was to, w czym jesteśmy świetni – przygotujemy dla Was kolację! Ale to nie będzie zwykła kolacja, to będzie kolacja z trzech dań, lekka, pyszna i pełna afrodyzjaków. Rozgrzewające przyprawy, aromatyczne wywary, różnorodność smaków i struktur. Przemyśleliśmy to dobrze – zaufajcie nam!

Poznaj nasz WZÓR NA MIŁOŚĆ w poniższym menu. Trzy kroki do spełnienia:

  1. Wybierasz z menu walentynkowego: dwie zupy, dwa dania główne, dwa desery;
  2. Dzwonisz na numer 533 778 191 lub piszesz na kontakt@umamigotowanie.pl i zamawiasz;
  3. Ustalasz z nami, czy odbierasz osobiście czy dostarczamy pod wskazany adres (* koszt dostawy w zależności od odległości od Młyńskiej 7). Zarezerwuj stolik w Umami, z radością ugościmy Cię w ten romantyczny dzień*

Ważne terminy!

  1. zamówienia zbieramy do piątku 11.02 do godziny 23:59
  2. odbiór lub dostawa – w poniedziałek 14.02 od 12:00 
  3. jeśli potrzebujesz odebrać przed weekendem – daj nam znać!
  4. *rezerwacja stolika pod numerem 533 778 191

3-daniowa kolacja walentynkowa dla dwóch osób to koszt 150 zł (+ koszt dostawy). To będą doskonale zainwestowane pieniądze i gwarantowane dobre rozpoczęcie wieczoru. Reszta już po Twojej stronie.

 

WZÓR NA MIŁOŚĆ = TROSKA + RADOŚĆ + ROZKOSZ

 

TROSKA

lecznicze zupy gotowane z miłością i troską już przez mamy i babcie

 

ZUPA CEBULOWA
na własnoręcznie przyrządzanym bulionie warzywnym, duszonej na maśle cebuli, z białym winem, podawana z grzankami tymiankowymi (wege)

KREM Z BIAŁYCH WARZYW
aromatyczny krem z białych warzyw z gałką muszkatołową oraz tymiankiem z nutą oliwy truflowej (wegan)

ZUPA TOM KHA
tajska zupa na mleku kokosowym z trawą cytrynową, imbirem, podawana z duszonymi boczniakami i smażonym tofu (wegan)

RADOŚĆ

radość ze spotkania przy stole, bycia razem i jedzenia pysznych rzeczy

 

KURCZAK PO MALEZYJSKU
udka kurczaka duszone w maśle orzechowym, mleczku kokosowym i przyprawie curry, podawane z pakistańskim ryżem basmati

BEEF BOURGUIGNON
wołowina duszona w czerwonym winie z marchewką, wędzonym boczkiem, czosnkiem, pieczarkami i szalotkami, podawana z kaszą lub bagietką

CAPONATA
gulasz sycylijski z bakłażanów, selera, pomidorów, oliwek i kaparów, może być spożywany na ciepło lub zimno, podawany z bagietką (wegan)

ROZKOSZ

znakomite desery, skradną serce! 

 

SERNIK LIMONKOWY
mocno śmietankowy, aksamitny sernik z dodatkiem skórki i soku z limonki

CIASTO CZEKOLADOWE
wilgotne ciasto czekoladowe z likierem Amaretto

TAPIOKA
deser na mleczku kokosowym z dodatkiem kardamonu i skórki cytryny z musem z mango (wegan)