Dzień Zakochanych już niebawem, a my mamy z tej okazji specjalną ofertę. Zrobimy dla Was to, w czym jesteśmy świetni – przygotujemy dla Was kolację! Ale to nie będzie zwykła kolacja, to będzie kolacja z trzech dań, lekka, pyszna i pełna afrodyzjaków. Rozgrzewające przyprawy, aromatyczne wywary, różnorodność smaków i struktur. Przemyśleliśmy to dobrze – zaufajcie nam!
Poznaj nasz WZÓR NA MIŁOŚĆ w poniższym menu. Trzy kroki do spełnienia:
- Wybierasz z menu walentynkowego: dwie zupy, dwa dania główne, dwa desery;
- Dzwonisz na numer 533 778 191 lub piszesz na kontakt@umamigotowanie.pl i zamawiasz;
- Ustalasz z nami, czy odbierasz osobiście czy dostarczamy pod wskazany adres (* koszt dostawy w zależności od odległości od Młyńskiej 7). Zarezerwuj stolik w Umami, z radością ugościmy Cię w ten romantyczny dzień*
Ważne terminy!
- zamówienia zbieramy do piątku 11.02 do godziny 23:59
- odbiór lub dostawa – w poniedziałek 14.02 od 12:00
- jeśli potrzebujesz odebrać przed weekendem – daj nam znać!
- *rezerwacja stolika pod numerem 533 778 191
3-daniowa kolacja walentynkowa dla dwóch osób to koszt 150 zł (+ koszt dostawy). To będą doskonale zainwestowane pieniądze i gwarantowane dobre rozpoczęcie wieczoru. Reszta już po Twojej stronie.
WZÓR NA MIŁOŚĆ = TROSKA + RADOŚĆ + ROZKOSZ
TROSKA
lecznicze zupy gotowane z miłością i troską już przez mamy i babcie
ZUPA CEBULOWA
na własnoręcznie przyrządzanym bulionie warzywnym, duszonej na maśle cebuli, z białym winem, podawana z grzankami tymiankowymi (wege)
KREM Z BIAŁYCH WARZYW
aromatyczny krem z białych warzyw z gałką muszkatołową oraz tymiankiem z nutą oliwy truflowej (wegan)
ZUPA TOM KHA
tajska zupa na mleku kokosowym z trawą cytrynową, imbirem, podawana z duszonymi boczniakami i smażonym tofu (wegan)
RADOŚĆ
radość ze spotkania przy stole, bycia razem i jedzenia pysznych rzeczy
KURCZAK PO MALEZYJSKU
udka kurczaka duszone w maśle orzechowym, mleczku kokosowym i przyprawie curry, podawane z pakistańskim ryżem basmati
BEEF BOURGUIGNON
wołowina duszona w czerwonym winie z marchewką, wędzonym boczkiem, czosnkiem, pieczarkami i szalotkami, podawana z kaszą lub bagietką
CAPONATA
gulasz sycylijski z bakłażanów, selera, pomidorów, oliwek i kaparów, może być spożywany na ciepło lub zimno, podawany z bagietką (wegan)